
Urządzenia i Akcesoria
Gemüse in Tempurateig mit Sojasaucen-Dip
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
Sojasaucen-Dip
-
Sojasauce100 g
-
Dashi-Brühe30 g
-
Reiswein (Mirin)30 g
Gemüse in Tempurateig
-
Sonnenblumenöl zum Frittieren
-
Wasser sehr kalt150 g
-
Eiswürfel50 g
-
Eigelb1
-
Salz½ TL
-
Zucker½ TL
-
Weizenmehl100 g
-
Reismehl50 g
-
Backpulver½ Teelöffel
-
Zucchini (5 mm)6 Scheiben
-
Aubergine (5 mm)6 Scheiben
-
grüne Paprika in 6 breiten Streifen1
-
rote Paprika in 6 breiten Streifen1
-
Zuckerschoten6
-
Babymöhren, TK aufgetaut oder frisch6
-
Gemüsezwiebel in Ringen (5 mm)1
-
Japanischer Rettich (Daikon) gerieben200 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
201 kcal /
840 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Asia-Küche
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy