Gemüse in Tempurateig mit Sojasaucen-Dip

Gemüse in Tempurateig mit Sojasaucen-Dip

4.3 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen

Składniki

Sojasaucen-Dip
  • Sojasauce
    100 g
  • Dashi-Brühe
    30 g
  • Reiswein (Mirin)
    30 g
Gemüse in Tempurateig
  • Sonnenblumenöl zum Frittieren
  • Wasser sehr kalt
    150 g
  • Eiswürfel
    50 g
  • Eigelb
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Weizenmehl
    100 g
  • Reismehl
    50 g
  • Backpulver
    ½ Teelöffel
  • Zucchini (5 mm)
    6 Scheiben
  • Aubergine (5 mm)
    6 Scheiben
  • grüne Paprika in 6 breiten Streifen
    1
  • rote Paprika in 6 breiten Streifen
    1
  • Zuckerschoten
    6
    6 Spargelstangen, grün
  • Babymöhren, TK aufgetaut oder frisch
    6
  • Gemüsezwiebel in Ringen (5 mm)
    1
  • Japanischer Rettich (Daikon) gerieben
    200 g
    1 Stückchen Ingwer, frisch, gerieben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 201 kcal / 840 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...