Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Sojasauce
- 40 g Honig
- 15 g brauner Zucker
- 30 g Reisessig
- 1 TL Ingwer, frisch, gerieben
- ¼ TL Chili, gemahlen
-
70
g Sake (Reiswein)
lub 70 g Wasser - 4 Hähnchen-Oberschenkel, mit Haut (à ca. 180 g)
- 1390 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Speisestärke
- 1 EL Sesam, geröstet
- 1 - 2 Frühlingszwiebeln, in schrägen Scheiben
- 1 frische Chili, entkernt, schräg geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1sa 20 dk
Hähnchen Teriyaki
2 godz.
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Bolognese classico
5 Std.
Süß-saure Garnelen
1sa
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2 godz.
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1sa 20 dk
Hähnchenbrust auf Salbeignocchi
1 godz. 30 min
Hähnchen Teriyaki
2 godz.
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min