
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen Teriyaki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Sojasauce60 g
-
Honig40 g
-
brauner Zucker15 g
-
Reisessig30 g
-
Ingwer, frisch gerieben1 TL
-
Chili, gemahlen¼ TL
-
Sake (Reiswein)70 g
-
Hähnchen-Oberschenkel, mit Haut (à ca. 180 g)4
-
Wasser1390 g
-
Zitronensaft10 g
-
Speisestärke1 ½ TL
-
Sesam, geröstet1 EL
-
Frühlingszwiebeln in schrägen Scheiben1 - 2
-
frische Chili entkernt, schräg geschnitten1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
309 kcal /
1291 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sous-vide-Garen
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy