Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme

Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme

4.3 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Tempurateig
  • Mehl
    60 g
  • Speisestärke
    60 g
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    140 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver (opcjonalnie)
    ½ TL
Sesamcreme
  • Mayonnaise selbstgemacht oder asiatische Mayonnaise aus dem Asialaden
    100 g
  • geröstetes Sesamöl
    30 g
  • Sojasauce
    20 g
Lachs-Spargel-Sashimi
  • Spargelstangen, grün unteres ⅓ geschält
    4
  • Wasser und etwas mehr zum Befeuchten
    400 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 länglichen Quadern (3 x 3 x 20 cm)
    800 g
  • Wasabipaste
    2 TL
  • Nori-Blätter längs halbiert
    2
  • Mehl zum Bemehlen
    4 EL
  • Frittieröl
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 859 kcal / 3595 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 69 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...