Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten und Belegen
- 350 g Williams-Christ-Birnen, in Stücken (3 cm)
- 200 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 300 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 1 ½ TL Salz
- 150 - 200 g Gorgonzola, in Stücken (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 min.
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30 min.
Zucchinitarte
45 min.
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1h 30 min.
Bärlauch-Quiche
1h 30 min.
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25min
Speck-Apfel-Quiche
2h
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1h
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Kürbisquiche
2 godz. 5 min