Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa

Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa

3.7 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Kebabs
  • Minze ohne Stiele
    1 Bund
  • Blattpetersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Wasser
    350 g
  • Bulgur
    150 g
  • Rinderhackfleisch mager (eventuell Tatar)
    400 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    3 - 4 Prisen
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
Tomaten-Salsa
  • Koriander ohne Stiele
    1 Bund
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Tomate (100 g), halbiert
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Zitronensaft
    10 g
  • Zucker
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 1264 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...