Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kebabs
- 1 Bund Minze, ohne Stiele
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 350 g Wasser
- 150 g Bulgur
- 400 g Rinderhackfleisch, mager (eventuell Tatar)
- 2 TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
Tomaten-Salsa
- 1 Bund Koriander, ohne Stiele
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 1 Tomate (100 g), halbiert
- ½ TL Salz
- 10 g Zitronensaft
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Salsa Verde
10min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 Std. 20 Min
Curry-Mayonnaise
5min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2h
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Avgolemono (Griechische Eier-Zitronen-Suppe)
35min
Papayasalat
20 min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10min
Kebab aus Rindfleisch mit Feta
1 Std. 20 Min
Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties
1h 45min
Grüne Steaksauce
10min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.