Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 900 g Rib Eye (siehe Tipp)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 - 2 Möhren (150 g), längs halbiert oder geviertelt
- 1 - 2 Petersilienwurzeln (150 g), längs halbiert oder geviertelt
- 1 Stück Porree (10-15 cm lang)
- 750 g Kartoffeln, z.B. Sylter Kartoffeln oder andere kleine Kartoffeln wie Drillinge, geschält
- 200 g Sahne
- 30 g Toastbrot (2-3 Scheiben), entrindet, in Stücken
- 1 Prise Zucker (opcjonalnie)
- 30 - 40 g Sahne-Meerrettich aus dem Glas
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 TL frischer Meerrettich, gerieben (opcjonalnie)
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40 min
Sauerbratenragout
49h
Leberknödelsuppe
45 min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Sauerbraten
72 Std.
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45 min
Knuspriger Schweinebauch
3 godz.
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Pichelsteiner Eintopf
1h 10min
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 godz. 30 min