Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbällchen
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Zwiebel
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 250 g Rinderhackfleisch
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Mandeln, gehobelt
- 2 TL Paprika edelsüß
Orientalische Tomatensauce
- 4 Knoblauchzehen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint
-
30
g Olivenöl
lub 30 g Öl von den eingelegten Tomaten - 200 g Kokosmilch
- 500 g stückige Tomaten
- 50 g Rosinen
- 15 g Sesam, geröstet
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 - 2 EL Harissa-Paste
- 2 Sternanis
- 1 Zimtstange (ca. 5 cm)
- 50 g Tomatenmark
- 5 g Mehl (1 TL)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1717 kJ / 410 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Indisches Lammcurry
1u. 30min
Albondigas (Hackbällchen)
30min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Hähnchen-Arrabiata
55 min
Curryhuhn
2h 40min
Bolitos in Tomatensauce
1 Std.
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 Min
Hähnchen arabisch mit Couscous
45 Min
Lamm Keema mit Erbsen
1 Std.
Orientalische Hackbällchen
40min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.