Putenspieße mit Cashew-Sauce Saté

Putenspieße mit Cashew-Sauce Saté

4.6 88 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Marinade
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • frischer Ingwer walnussgroß, in dünnen Scheiben
    1 Stück
    2 TL Ingwer, gemahlen
  • Koriander gemahlen
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Sonnenblumenöl
    25 g
  • Sojasauce
    25 g
  • Sambal Oelek
    1 TL
  • Putenfleisch, ohne Haut und Knochen in Würfeln (2 cm)
    500 g
Cashew-Sauce und Fertigstellung
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Reis parboiled
    250 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    500 g
  • Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • gelbe Currypaste
    10 g
  • Sonnenblumenöl
    10 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • Salz
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 46 g
Kalorie 3484 kJ / 832 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...