Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 700 g Rindfleisch (Schulter oder Rib Eye), in Würfeln (3 cm)
- 300 g Bier (Guinness Extra Stout oder Marc's Chocolate Bock)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, z.B. Sansibar-Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 100 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 100 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 1 Portion Bratensaucenkonzentrat (28-g-Töpfchen für 0,25 l Sauce), z.B. von Knorr Sauce pur - Bratensauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Chili con Carne
50min
Coq au vin
3 Std.
Coq au vin
2 Std.
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Schweinefilet Vindaloo
2h 30 min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2 Std.
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 Min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Rindfleischstew
1 Std. 40 Min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Irish Stew
1 godz. 30 min
Malzbiergulasch
1h 15min