![Irish-Stout-Beef (Irland) Irish-Stout-Beef (Irland)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D2AE33E-042F-4F95-A028-5F701EC94D0B/Derivates/D1A5657F-B44D-4D36-843E-21EB2E026C17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 700 g Rindfleisch (Schulter oder Rib Eye), in Würfeln (3 cm)
- 300 g Bier (Guinness Extra Stout oder Marc's Chocolate Bock)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, z.B. Sansibar-Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 100 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 100 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 1 Portion Bratensaucenkonzentrat (28-g-Töpfchen für 0,25 l Sauce), z.B. von Knorr Sauce pur - Bratensauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Arroz Brut
1h
Chili con Carne
50min
Boeuf Bourguignon
9h 30min
Boeuf Bourguignon
1h 30 min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40 Min
Rindfleischstew
1h 40 min
Irish Stew
1h 30 min
Schweinefilet Vindaloo
2 Std. 30 Min
Provenzialisches Lammragout
1h 40 min
Sheperd`s Pie
1h 30 min
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1h 10min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min