Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft (ca. 10 g)
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 220 g Möhren, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 500 g Rindergulasch, mager, in Würfeln (2 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 20 g Mehl
- 3 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 500 g Guinness (dunkles Bier)
- 350 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min
Filet-Sauerkraut-Topf
50 min
Krautfleisch
1 godz. 40 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40 min
Wurzelfleisch
1 Std.
Irish-Stout-Beef (Irland)
1 Std. 15 Min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 min
Scharfe-Hühnersuppe
1 Std. 15 Min
Räuberfleisch
1 Std. 15 Min
Rindfleischeintopf
1 godz. 40 min