Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red onions, quartered
- 1 garlic clove
- 150 g carrots, cut in pieces
- 120 g swede, cut in pieces
- 300 g red peppers, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for serving
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 1 Tbsp harissa paste
- ¾ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 180 g red split lentils, rinsed
- 900 g vegetable stock
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 842 kJ / 201 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Red Lentil Soup
40min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min