Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onions, cut in halves
- 120 g leek, cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil
- 600 g mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, courgettes, celery stalks, tomatoes, chard leaves, cooked dried beans, pumpkin), cut in pieces as needed
- 1000 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- 120 g dried ditalini pasta or similar short dried pasta
- 6 tsp extra virgin olive oil
- 6 fresh basil leaves
- 6 - 18 tsp Parmesan cheese, grated, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Vegetable Soup
35min
Creamy Courgette Soup
25min
Ratatouille
40min
Minestrone
45 min
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Creamy Tomato Soup
25min
Chickpea soup with spinach
40min
Yoghurt Dressing
5 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min