Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di filetto di manzo a listarelle (1x5 cm) e infarinate
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 cipolle in quarti (100 g circa)
- 500 g di funghi champignon a fette
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo
- 1 cucchiaio di senape in polvere
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 20 g di Vodka
- 20 g di acqua
-
½
dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa -
20
g di concentrato di pomodoro
lub 50 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 4 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1h 30min
Pollo alla birra bruna
3h
Pollo Yassa
1h
Chili con carne
1h 20min
Pollo alla Cantonese con verdure
25min
Chop suey ai gamberi
1h
Kofta
40min
Pollo alla pechinese
55p
Maiale in agrodolce
45min
Pollo Piri Piri con fagiolini al curry
3 godz. 15 min
Goulash ungherese
1 godz. 45 min
Pollo agrodolce con riso
40min