
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
9 sztuk
Składniki
Gotowanie ziemniaków
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki600 - 650 g
Nadzienie szpinakowe
-
cebuli pokrojonej na kawałki40 g
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
liści szpinaku, świeżych150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
mąki pszennej½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
Krokieciki ziemniaczane
-
mąki pszennej20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jajka do panierowania1 - 2
-
bułka tarta do panierowania
-
mąka pszenna do panierowania
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
155.5 kcal /
650.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
291.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Burger z tofu
2 godz.
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min