Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
TM6 TM5

Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane

2.6 (58 ocen)

Składniki

Gotowanie ziemniaków

  • 500 g wody
  • 600 - 650 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki

Nadzienie szpinakowe

  • 40 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki mąki pszennej
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Krokieciki ziemniaczane

  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 jajka, do panierowania
  • bułka tarta, do panierowania
  • mąka pszenna, do panierowania
  • olej, do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
650.7 kJ / 155.5 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
15.4 g
Tłuszcz
9.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
291.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy