
Urządzenia i Akcesoria
Malinowy cobbler
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Nadzienie
-
malin, świeżych500 g
-
cukru150 g
-
mąki kukurydzianej20 g
-
soli gruboziarnistej¼ łyżeczki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu220 - 240 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta200 g
-
cukier puder do oprószenia powierzchni ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
276.4 kcal /
1156.4 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
126.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min