Urządzenia i Akcesoria
Malinowy cobbler
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Nadzienie
-
500 g malin, świeżych
-
150 g cukru
-
20 g mąki kukurydzianej
-
¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
-
220 - 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
50 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
-
cukier puder do oprószenia powierzchni ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
126.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
1156.4 kJ /
276.4 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Tarta jabłkowa
1 godz.
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min