Urządzenia i Akcesoria
Knelki z piersi kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
200 g piersi z kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
40 g bułki tartej
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¾ - 3 łyżeczki soli
-
220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
woda ilość do gotowania knelków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.8 g
Kalorie
1013.2 kJ /
242 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka w indyjskim stylu
2u.
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1u. 45min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1u. 10min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1u. 15min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1u. 5min
Barszcz czerwony z mięsem
1u. 5min
Pasztet z kaczki z oliwkami
1u. 45min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1u. 10min
Kluski francuskie z Varomy
20min
Pulpety perłowe z ryżem
2u.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1u. 15min