Urządzenia i Akcesoria
Karp w szarym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
50 g pierniczków bez nadzienia i czekoladowej polewy, pokrojonych na kawałki
-
1000 g karpia, całego, oczyszczonego bez głowy, wypatroszonego, pokrojonego w ok. 2 cm dzwonki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
500 g wody
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
200 g piwa ciemnego
-
50 g rodzynek
-
50 g migdałów, w płatkach
-
20 g powideł śliwkowych
-
20 g masła
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
32.9 g
Kalorie
1441 kJ /
344 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Kluski z makiem
40 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min