Karp w szarym sosie
TM6 TM5

Karp w szarym sosie

3.7 (17 ocen)

Składniki

  • 50 g pierniczków, bez nadzienia i czekoladowej polewy, pokrojonych na kawałki
  • 1000 g karpia, całego, oczyszczonego, bez głowy, wypatroszonego, pokrojonego w ok. 2 cm dzwonki
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • skórka otarta z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 500 g wody
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 200 g piwa, ciemnego
  • 50 g rodzynek
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 20 g powideł śliwkowych
  • 20 g masła
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1441 kJ / 344 kcal
Białko
32.9 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy