
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (für 0,5 l)
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 500 g Rinderbrust ohne Knochen, sehnenfrei, gepökelt, in Würfeln (4 cm)
- 700 g festkochende Kartoffeln in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 2 Zwiebeln halbiert
- 30 g Öl
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 538 kcal / 2246 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Würstchen
1 godz. 45 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Labskaus-Nester mit Dip
40 min
Labskaus
50 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 godz. 10 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 min
Hühnerfrikassee
1 godz. 20 min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 godz.
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 min