Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen

Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen

3.8 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Hackfleisch, gemischt
    200 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Sambal Oelek
    1 TL
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Porree in Stücken
    230 g
  • Knoblauchzehen
    5
  • Öl
    30 g
  • Mehl
    25 g
  • Milch
    250 g
  • Wasser
    250 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Sahne
    50 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 1466 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...