Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 2 EL Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Sambal Oelek
- 1 Zwiebel, halbiert
- 230 g Porree, in Stücken
- 5 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 25 g Mehl
- 250 g Milch
- 250 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 50 g Sahne
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1466 kJ / 350 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
40min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Zwiebelsuppe
45min
Knoblauch-Cremesuppe
20min
Pilz-Rindfleisch-Topf
1 Std. 50 Min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
40min
Apfel-Zwiebel-Suppe
50min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25min
Feta-Cremesuppe
35min
Hackfleisch-Pita
1h 5min
Radieschensuppe
25min