Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 20 g de algas variadas deshidratadas (lechuga de mar, kombu, etc.)
- 2000 g de bígaros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 197 kJ / 47 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 0.03 g
- Tłuszcz
- 0.61 g
- Błonnik
- 0.02 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buey de mar relleno a la provenzal
2 godz.
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Coquinas al ajillo
1h
Centollos con cabrales y sidra
1h
Nécoras y cigalas al vapor
35 min
Berberechos al vapor con lima
20 min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Berberechos en salsa verde
1h