Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 8 cigalas enteras crudas (1 grande o 2 pequeñas por ración)
- 4 pellizcos de sal
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 4 - 5 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 759 kJ / 182 kcal
- Białko
- 14.35 g
- Węglowodany
- 1.19 g
- Tłuszcz
- 13.16 g
- Błonnik
- 0.22 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Berberechos en salsa verde
1 Std.
Sepia al ajillo
25 Min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Boletus con foie en papillote
30 Min
Almejas a la marinera
30 Min
Buey de mar relleno a la provenzal
2 Std.
Almejas con salsa de azafrán
30 Min
Mariscada
3h 30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Arroz con bogavante
1 Std.
Mejillones al vino
30 Min