Wersje kompatybilne
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berenjenas
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de bicarbonato
- 10 berenjenas pequeñas de Almagro (500 g)
Aliño
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharada de sal
- 1 cucharada de pimentón dulce
- ½ cucharadita de pimentón picante (opcjonalnie)
- 150 g de vinagre
- 1 hoja de laurel seca
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- agua (la cantidad necesaria para cubrirlas)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50 Min
Calabacín confitado
40 Min
Cachuela extremeña
4h 20min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40 Min
Judías verdes con higaditos al Pedro Ximénez
30 Min
Calabacín encurtido en aceite
3h 20min
Carcamusas de Toledo
45 Min
Morteruelo
13 godz. 15 min
Tortilla guisada en salsa española
1 Std. 10 Min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 Std. 10 Min
Paté de dátiles y queso
5min