Wersje kompatybilne
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berenjenas
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de bicarbonato
- 10 berenjenas pequeñas de Almagro (500 g)
Aliño
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharada de sal
- 1 cucharada de pimentón dulce
- ½ cucharadita de pimentón picante (opcjonalnie)
- 150 g de vinagre
- 1 hoja de laurel seca
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- agua (la cantidad necesaria para cubrirlas)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
Alternatywne przepisy
Habas tiernas rehogadas
30min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40min
Remojón de naranja y bacalao
30min
Caldereta de cordero
50min
Ajoblanco
5min
Pestiños andaluces
1h
Tomate frito
25min
Cortadillos de cidra
1h
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Soldaditos de Pavía
1sa 10 dk
Salmorejo
10min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30min