Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de tocino entreverado curado en dados
- 1 ramita de salvia fresca troceada a mano (reserve algunas hojas para decorar)
- 150 g de salsa de tomate
- 400 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1614 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8.47 g
- Węglowodany
- 13.48 g
- Tłuszcz
- 33.15 g
- Błonnik
- 3.71 g
Alternatywne przepisy
Judías pintas con verduras
35min
Garbanzos con chistorra
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Judiones de la Granja con salchichas frescas
45min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos con arroz
35min
Judías blancas con chorizo
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Judías blancas a la hortelana
45min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 Min
Judías blancas con patatas y compango
1h 35 min