![Squid ink pasta Squid ink pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd66fc046698830456039a9758fb0d16/Derivates/807426f7f0c4135107be3da5afc526b8412f5496.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 2 eggs
- 8 g squid ink (see Tips)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt
- water, to boil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 242.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 99.6 mg
Alternatywne przepisy
Oysters with lime granita
5 min
Neapolitan pizza
1h 30min
Avocado with egg and salmon tartare
50 Min
Oysters Mignonette
5 min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Devilled Eggs
55 min
Roasted Garlic
15min
Soy milk and Mantou buns
6 godz.
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Aglio olio e peperoncino
35 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min