Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 30 g de calvados
- 800 g de pommes, coupées en rondelles (0,5 cm env.)
- 250 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Baba au rhum
3h
Crème pâtissière
15min
Petits beignets de carnaval
3h
Meringue classique
3h 25min
Iles flottantes
1 Std.
Pets-de-nonne
35 Min
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Clafoutis aux cerises
50 min
Charlotte aux fraises
12h 30min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Tarte tropézienne
3h
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min