Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 30 g de calvados
- 800 g de pommes, coupées en rondelles (0,5 cm env.)
- 250 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pets-de-nonne
35min
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Clafoutis aux cerises
50min
Couronne de choux aux fraises
2j 30 menit
Baba au rhum
3 Std.
Flan individuel à la vanille
50min
Saucisse de morteau briochée
5 godz. 25 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 25 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Flan pâtissier
4h 25min
Gâteau de Savoie
55min