Urządzenia i Akcesoria
Lamb and Green Bean Casserole
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
carrots cut in pieces150 g
-
onions quartered200 g
-
olive oil20 g
-
garlic cloves4
-
fresh thyme leaves1 bunch
-
lamb meat shoulder or neck, diced800 g
-
red wine150 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
meat stock200 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried bay leaves3
-
cinnamon stick1
-
fine green beans halved300 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26.1 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef-Ragout with Macaroni
30 Min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Beef Stroganoff
1 Std.
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Lamb Korma
4 Std.
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 Min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.