Urządzenia i Akcesoria
Lamb and Green Bean Casserole
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
carrots cut in pieces150 g
-
onions quartered200 g
-
olive oil20 g
-
garlic cloves4
-
fresh thyme leaves1 bunch
-
lamb meat shoulder or neck, diced800 g
-
red wine150 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
meat stock200 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried bay leaves3
-
cinnamon stick1
-
fine green beans halved300 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26.1 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Moroccan Lamb with Couscous
50 min
Cottage pie
1 godz. 15 min
Circassian Chicken
2 godz.
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Red Bean, Chicken and Sweet Potato Stew
45 min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 min
Lamb Stew
50 min
Beef with Mushrooms
30 min
Sautéed Pork with Cider
55 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 godz. 10 min