Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g carrots, cut in pieces
- 200 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 4 garlic cloves
- 1 bunch fresh thyme leaves
- 800 g lamb meat, shoulder or neck, diced
- 150 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g meat stock
- 1 Tbsp tomato purée
- 3 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 300 g fine green beans, halved
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
Alternatywne przepisy
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Curried Sausages and Lentils
1h
Beef Bourguignon
1h 30min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Steak Provençal Pie
2h 15 min.
Easy Satay Chicken
30min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Spring Chicken Casserole
1h 30min