Urządzenia i Akcesoria
Ham and Leek Pies
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
unsmoked gammon joint, boneless fat removed if desired600 - 750 g
-
water plus extra for sealing1350 g
-
leeks cut in pieces150 g
-
olive oil20 g
-
plain flour plus extra for dusting30 g
-
cider150 g
-
½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbledchicken stock paste, homemade (see tip)½ heaped tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
puff pastry, ready-rolled (see tip)250 g
-
medium egg (opcjonalnie) beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1039.2 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
2107.8 kJ /
503.8 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken and Mushroom Rice
55min
Creamy Chicken and Broccoli Pasta
30min
Browned Pork Rice
1h
Mediterranean Herb Baked Fish
45min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min
Beef Stroganoff
1h
Cauliflower Cheese
50min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Sautéed Pork with Cider
55min
Lamb Meatballs
45min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Chilli Con Carne
35min