Urządzenia i Akcesoria
Ham and Leek Pies
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
unsmoked gammon joint, boneless fat removed if desired600 - 750 g
-
water plus extra for sealing1350 g
-
leeks cut in pieces150 g
-
olive oil20 g
-
plain flour plus extra for dusting30 g
-
cider150 g
-
½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbledchicken stock paste, homemade (see tip)½ heaped tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
puff pastry, ready-rolled (see tip)250 g
-
medium egg (opcjonalnie) beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1039.2 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
2107.8 kJ /
503.8 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Beef and Beer Pie
1 godz. 40 min
Black Pudding Scotch Eggs
50 min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 godz. 10 min
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Toad in the Hole
1 godz.
Chilli Con Carne
35 min