Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay sauce
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 Tbsp ground turmeric
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 2 Tbsp Tamari sauce
- 1 Tbsp tamarind pulp
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see tip)
Chicken, rice and vegetables
- 400 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g carrots, cut in thin strips
- 100 g tenderstem broccoli, cut in thirds
- 100 g cauliflower, cut in small florets (3 cm)
- 50 g red pepper, cut in thin strips
- 50 g brown onion, cut in thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2689 kJ / 640 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Mexican Turkey Chilli
40 min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Quick Thai chicken curry
40 min
Beef Madras
1j 30 mnt
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken Korma
40 min
Chicken Pad Thai
20 Min
Cashew Chicken
45 min
Peanut Butter Protein Balls
35 min
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Chicken Tikka Masala
45 min