Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay sauce
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 Tbsp ground turmeric
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 2 Tbsp Tamari sauce
- 1 Tbsp tamarind pulp
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see tip)
Chicken, rice and vegetables
- 400 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g carrots, cut in thin strips
- 100 g tenderstem broccoli, cut in thirds
- 100 g cauliflower, cut in small florets (3 cm)
- 50 g red pepper, cut in thin strips
- 50 g brown onion, cut in thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2689 kJ / 640 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10min
Quick Beef Massaman Curry
40min
Curried Sausages and Lentils
1 godz.
Chicken Pad Thai
20min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Peking Chicken
45 min
Cashew Chicken
45 min