Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 10 g olive oil, plus extra for frying
- 12 shallots (round)
- 700 g braising steak, diced (3 cm)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 bay leaf
- 1 piece orange zest (10 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 Tbsp plain flour
- 250 g red wine
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 100 g fresh portobello mushrooms, diced
- 1 red pepper, diced (2 cm)
- 25 g pitted black olives, halved
- 400 g puff pastry, ready-made (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 497 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
Alternatywne przepisy
Herby Steaks with French Potato Salad
45 Min
Sausage and Bacon Casserole
50 Min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1 godz. 40 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 Min
Sausage Rolls
1 godz. 10 min
Chicken Enchiladas
1 godz.
Pork Stuffing Balls
1 godz. 5 min
Cottage Pie
1 godz. 10 min
Toad in the Hole
1 godz.
Chicken and Leek Pie
1 godz. 20 min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min