Steak Provençal Pie

Steak Provençal Pie

3.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • olive oil plus extra for frying
    10 g
  • shallots (round)
    12
  • braising steak diced (3 cm)
    700 g
  • fresh thyme leaves only
    5 sprigs
  • bay leaf
    1
  • orange zest (10 cm)
    1 piece
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • plain flour
    1 Tbsp
  • red wine
    250 g
  • tinned chopped tomatoes
    200 g
  • fresh portobello mushrooms diced
    100 g
  • red pepper diced (2 cm)
    1
  • pitted black olives halved
    25 g
  • puff pastry, ready-made (see tip)
    400 g
  • medium egg beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497 kcal / 2076 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...