Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces
Składniki
-
dried fennel seeds2 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter soft100 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt2 pinches
-
large egg beaten1
-
sea salt flakes for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
44.6 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
190.7 kJ /
45.6 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Mincemeat
15 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Seriously Seedy Crackers
30 min
Amaretti
35 min
Hot Artichoke Dip
30 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min