Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces
Składniki
-
dried fennel seeds2 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter soft100 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt2 pinches
-
large egg beaten1
-
sea salt flakes for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
44.6 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
190.7 kJ /
45.6 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas Pudding Tiffin Balls
40 min
Spiced Nuts with Cranberries
30 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
White Bean and Feta Dip
5 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Guinness® Bread
1 godz. 45 min
Cheese Straws
30 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min