Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli

Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli

4.8 101 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces

Składniki

  • dried fennel seeds
    2 tsp
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • unsalted butter soft
    100 g
  • egg yolk from large egg
    1
  • fine sea salt
    2 pinches
  • large egg beaten
    1
  • sea salt flakes for sprinkling

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 45.6 kcal / 190.7 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 44.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...