Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami

Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami

4.6 2.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

  • masło ilość do posmarowania formy
  • bułka tarta ilość do oprószenia formy
  • 65 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 160 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
    150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g oleju
  • 15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 3.9 g
Kalorie 911.3 kJ / 217.7 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...