Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 450 g de lait demi-écrémé
Le montage
- 30 g de caramel liquide
-
25
g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées ou effilées,
lub 25 g de copeaux de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Île flottante au foie gras
25 menit
Iles flottantes
1h
Compote de pommes à la vanille
30 menit
Foie gras de canard
72h
Eclairs caramel beurre salé
24h
Mousse au chocolat croustillante
2h
Crème anglaise
10min
Meringues à aromatiser
3h 30min
Meringue classique
3 godz. 25 min
Flan pâtissier
4h 25min
Gougères
45min
Crème anglaise Mode Sauce
15min