Wersje kompatybilne
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Purée
- 300 g beetroot
- 20 g orange juice
- 20 g Demerara sugar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Cheese Sauce and Crisps
- 150 g soft goat's cheese, diced (see tip)
- 150 g water
- 3 tsp sunflower oil, for frying
Pickled Apple
- 1 Granny Smith apple, peeled
- 60 g apple cider vinegar
- 60 g balsamic vinegar
Cauliflower Florets
- 1500 g water
- 2 garlic cloves
- 2 dried bay leaves
- 100 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 300 g cauliflower florets
- 1 Tbsp rapeseed oil
Finalisation
- ⅛ tsp xanthan gum
- 50 g unsalted butter, diced, cold
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2908.3 kJ / 695.1 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.4 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5 min
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45 min
Bloodshot Devilled Eggs
40 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1h 20 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20 min
Tarte Tatin
1h
Sticky Gochujang Marinade
10min
Prawn Cocktail
15min
Mexican Spare Ribs
50 min
Tandoori Marinade
10min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40 min
Pizza Marinara
1sa 35 dk