![Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9d04ec20c6290302af3b4d2666d55fc0/Derivates/95e0e8fe141932777ea824360cf9454a0cf225b3.jpg)
Wersje kompatybilne
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Purée
- 300 g beetroot
- 20 g orange juice
- 20 g Demerara sugar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Cheese Sauce and Crisps
- 150 g soft goat's cheese, diced (see tip)
- 150 g water
- 3 tsp sunflower oil, for frying
Pickled Apple
- 1 Granny Smith apple, peeled
- 60 g apple cider vinegar
- 60 g balsamic vinegar
Cauliflower Florets
- 1500 g water
- 2 garlic cloves
- 2 dried bay leaves
- 100 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 300 g cauliflower florets
- 1 Tbsp rapeseed oil
Finalisation
- ⅛ tsp xanthan gum
- 50 g unsalted butter, diced, cold
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2908.3 kJ / 695.1 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.4 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Versatile Smooth Soup
45min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Brak ocen
Canarian Potatoes with Red and Green Sauce
1h
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2u. 20min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1u. 45min
Rich Tomato Sauce
30min
Spanakopita
2 godz. 10 min