Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone

Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
2 portions

Składniki

Beetroot Purée
  • beetroot
    300 g
  • orange juice
    20 g
  • Demerara sugar
    20 g
  • xanthan gum (see tip)
    ⅛ tsp
Cheese Sauce and Crisps
  • soft goat's cheese diced (see tip)
    150 g
  • water
    150 g
  • sunflower oil for frying
    3 tsp
Pickled Apple
  • Granny Smith apple peeled
    1
  • apple cider vinegar
    60 g
  • balsamic vinegar
    60 g
Cauliflower Florets
  • water
    1500 g
  • garlic cloves
    2
  • dried bay leaves
    2
  • unsalted butter diced
    100 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • cauliflower florets
    300 g
  • rapeseed oil
    1 Tbsp
Finalisation
  • xanthan gum
    ⅛ tsp
  • unsalted butter diced, cold
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 695.1 kcal / 2908.3 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 50.8 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 25.4 g
Sód 553 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...