Spiralized Korean Cucumber Salad

Spiralized Korean Cucumber Salad

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • cucumber ends trimmed in a circular shape to fit the blade width (see Tip)
    16 oz
  • fresh red chili e.g. Fresno, chipotle, deseeded, roughly cut
    1
  • fresh cilantro leaves only
    10 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • oil
    1 oz
  • Korean chili paste (gochujang)
    1 tbsp
    1 tbsp chili powder
  • rice vinegar
    1 tbsp
  • sugar
    ½ tsp
  • soy sauce, light
    2 tbsp
  • salt
    2 pinches
  • white sesame seeds to sprinkle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 115.8 kcal / 484.3 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 494.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...