Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz cucumber, ends trimmed in a circular shape to fit the blade width (see Tip)
- 1 fresh red chili, e.g. Fresno, chipotle, deseeded, roughly cut
- 10 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 oz oil
-
1
tbsp Korean chili paste (gochujang)
lub 1 tbsp chili powder - 1 tbsp rice vinegar
- ½ tsp sugar
- 2 tbsp soy sauce, light
- 2 pinches salt
- white sesame seeds, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484.3 kJ / 115.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 494.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterfly Pea Tea
15min
Cherry Amaretto Dream
10 min
Cutter Fermented Onions
72h 30min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Soft Fresh Cheese
15 Std. 20 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 Min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2 Std. 50 Min
Berry Foam (TM6 Metric)
10 min
Beetroot Curls Salad with Feta and Walnuts
15min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Italian Salad Dressing
5 Min