Fettuccine al ragù

Fettuccine al ragù

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Les fettuccine
  • de farine de blé T 45, et un peu pour fariner
    300 g
  • œufs
    3
  • d'huile d'olive
    1 ½ c. à soupe
Le ragoût de viande
  • de céleri branche coupé en morceaux
    15 g
  • de carotte coupée en morceaux
    40 g
  • d'oignon coupé en deux
    90 g
  • de vin blanc
    35 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la finition
    20 g
  • de viande hachée mixte, porc et bœuf (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • de saucisses crues, sans la peau
    60 g
  • de purée de tomates en conserve
    150 g
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • de concentré de tomate
    15 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 601.1 kcal / 2515.1 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 1148.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...