
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Waniliowa kruszonka
-
40
g mąki pszennej typu 450
lub 40 g mąki krupczatki -
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru wanilinowego - 30 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Chałka
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru
-
150
g mleka
lub 150 g maślanki powstałej po ubiciu masła (patrz wskazówka) - 2 żółtka
- 2 jajka rozmiar M
- 560 g mąki pszennej typu 450
- ½ łyżeczki soli
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 2 białka roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2048.2 kcal / 8569.6 kJ
- Białko
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 76.1 g
- Węglowodany
- 289.5 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.7 g
- Sód
- 762.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Thermomix® Party- Przepis 3
5 min
Thermomix® Party - Przepis 1
5 min
Thermomix® Party- Przepis 6
45 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Thermomix® Party - Przepis 5
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Fantazje drożdżowe
45 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Thermomix® Party - Przepis 2
1 godz. 5 min