
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 240 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
- 700 g czerwonych porzeczek, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 278.6 kcal / 1165.9 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Sód
- 20.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5 godz. 30 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min