Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 240 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 170 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g skrobi ziemniaczanej, plus 1 czubata łyżeczka
- 700 g czerwonych porzeczek, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1165.9 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 20.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1hod.
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1hod. 45min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5sa 30 dk
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1j 55 mnt
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6h 30min
Wiśniowa chmurka
8h 30min