
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto kakaowe
- 350 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
Masa serowa
- 500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 150 - 200 g cukru
- 180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 388.4 kcal / 1625 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Sód
- 172.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1 godz. 35 min
Sernik Izaura
2 godz.
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Sernik z żurawiną
10 godz.
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Sernik panda
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min