![Sticky pork belly with jasmine rice Sticky pork belly with jasmine rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3adb1534d7e65f4138a7baa54c746734/Derivates/328ff0cb0b3e869a28e94180cfadb0687d9601cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice, rinsed and drained
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 650 g water
- 80 g brown sugar
- 3 cm piece fresh ginger
- 2 garlic cloves
- 7 g spring onions/green onions, cut into pieces (2 cm), 1 thinly sliced to garnish
- 30 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 800 g boneless pork belly, rindless, cut into pieces (2 cm thick x 4 cm)
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6038.9 kJ / 1443.3 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 108.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1135.9 mg
Alternatywne przepisy
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1 Std.
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Korean fried chicken
4h
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Swedish meatballs and mash
50 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min