Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice, rinsed and drained
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 650 g water
- 80 g brown sugar
- 3 cm piece fresh ginger
- 2 garlic cloves
- 7 spring onions/green onions, cut into pieces (2 cm), 1 x thinly sliced to garnish
- 30 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 800 g boneless pork belly, rindless, cut into pieces (2 cm thick x 4 cm)
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6067 kJ / 1450.1 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 108.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1139.2 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Sticky sesame chicken
40min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Chinese-style chicken
25min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Freeform bread with filling
1h 35min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 godz. 45 min
Beef and cashew nut yellow curry
25min