![Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy) Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39e4fd00-0b13-46b1-b4c1-c7efc8f16b10/Derivates/0af3ef61-1a63-4f17-aa7f-3ffa6afb4adc.jpg)
Wersje kompatybilne
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli sauce
- 50 g olive oil
- ¼ stalk lemongrass (approx. 3 cm), white part only, cut into thin slices
- 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g fresh ginger (approx. 5 cm), cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots, cut into halves
- 5 - 6 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g); leaves reserved to serve
- 60 g palm sugar, cut into pieces
- 45 g fish sauce (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes
Coconut rice
- 300 g long grain white rice
- 900 g water
- 20 g olive oil
- 200 g coconut milk
- sea salt, to taste
Sambal
- 5 - 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- ¼ red onion (approx. 60 g)
- 150 g cherry tomatoes, cut into halves
- 100 g desiccated coconut
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches sea salt
Assembly
- 2 tbsp olive oil
- 6 whole fresh crabs (approx. 300 g each), cleaned and cut into halves (see Tips)
- 400 g coconut milk
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 16692 kJ / 3974.3 kcal
- Białko
- 164.7 g
- Węglowodany
- 174.7 g
- Tłuszcz
- 286.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 154.9 g
- Błonnik
- 44.7 g
- Sód
- 7178.6 mg
Alternatywne przepisy
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 godz. 35 min
Custard
10 Min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1hod.
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1hod. 15min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Mashed potatoes for two
30min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min
All-in-one chicken Congee
35 min