Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing
- 1000 g beef chuck steak, sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 40 g breadcrumbs (see Tips)
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 6 round bread rolls, cut into halves and toasted, if desired (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 934.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken katsu curry with rice
1 godz. 40 min
Classic beef burgers
1 godz.
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Pulled pork burgers
4 Std. 20 Min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40min
Seeded sausage rolls
50 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min
Beef tacos
25min
Mashed potatoes for two
30 min
Easy mac and cheese
40min
Chunky bolognese
50 min
Traditional sausage rolls
50 min