![Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d5860a6-2c49-4e13-a482-751fc1bba716/Derivates/6459deb1-64a9-4d77-89cc-4b88f1a6e38e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hollandaise sauce
- 15 g water
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 225 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Salmon, asparagus and rice
- 30 g fresh coriander or flat-leaf parsley, leaves only
- 1 lemon, zested, no white pith, plus 1 tbsp of lemon juice
- 285 g jasmine rice
- 1000 g water
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 340 g asparagus or broccoli florets, trimmed
- 450 g fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 3 cm thick)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 672 mg
Alternatywne przepisy
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Poached eggs with blade cover
30min
Chilli mussels with risoni
35 Min
Linguine with lemon and prosciutto
25min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6 Std. 10 Min
Beef stew with gnocchi
3hod. 15min
Spaghetti alla carbonara
30min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 Min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Mushroom and bacon pasta
30min