![Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy) Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c969c009-c815-4fd4-9cb0-f3816ef47713/Derivates/d018c145-9bb9-48d8-b702-2e6c09e32945.jpg)
Wersje kompatybilne
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli sauce
- 50 g olive oil
- ¼ stalk lemongrass (approx. 3 cm), white part only, cut into thin slices
- 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 50 g fresh ginger (approx. 5 cm), cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots, cut into halves
- 5 - 6 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g); leaves reserved to serve
- 60 g palm sugar, cut into pieces
- 45 g fish sauce (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes
Coconut rice
- 300 g long grain white rice
- 300 g water
- 20 g olive oil
- 200 g coconut milk
- sea salt, to taste
Sambal
- 5 - 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- ¼ red onion (approx. 60 g)
- 150 g cherry tomatoes, cut into halves
- 100 g desiccated coconut
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches sea salt
Assembly
- 2 tbsp olive oil
- 6 whole fresh crabs (approx. 300 g each), cleaned and cut into halves (see Tips)
- 400 g coconut milk
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 16692 kJ / 3974.3 kcal
- Białko
- 164.7 g
- Węglowodany
- 174.7 g
- Tłuszcz
- 286.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 154.9 g
- Błonnik
- 44.7 g
- Sód
- 7178.6 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2 Std. 30 Min
Gochujang (Korean chilli paste) marinade
10min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Mashed potatoes for two
30 Min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min
Cooking White Rice
25 Min