Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
140 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
140 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
45 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
110 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry110 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
80 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
230 g polędwicy wołowej pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
60 g sosu Hoisin (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki oleju sezamowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
924.3 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
1232 kJ /
294.5 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min