辣椒酱油牛肉片

辣椒酱油牛肉片

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 人份

Składniki

  • 辣椒干 去籽,浸软
    20 克
  • 蒜瓣
    4 个
  • 小红葱
    80 克
  • 新鲜姜
    25 克
  • 番茄 一切四块
    150 克
  • 新鲜香茅 只取白色部分
    2 支
  • 食油
    50 克
  • 酥油
    50 克
  • 椰浆
    100 克
  • 酱青
    50 克
  • 甜酱油
    25 克
  • 黑酱油
    30 克
  • 番茄酱
    25 克
  • 辣椒酱
    25 克
  • 牛肉 切成 0.5 至1 公分厚片
    1000 克
  • 黑胡椒粉
    1 茶匙
  • 黄皮洋葱 (opcjonalnie)
    200 克
  • 指天椒 (opcjonalnie)
    6 条

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1220 mg
Białko 45 g
Kalorie 1894 kJ / 453 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...