肉炒黑木耳白菜

肉炒黑木耳白菜

4.0 18 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 20 克
  • 切丝
    10 克
  • 花椒粉 (opcjonalnie) 或自制花椒粉
    1 茶匙
  • 五花肉 切片,0.5厘米
    100 克
  • 老抽
    1 茶匙
  • 生抽
    1 茶匙
  • 料酒
    10 克
  • 新鲜黑木耳
    150 克
  • 大白菜 切段
    250 克
  • ½ 茶匙
  • 切末
    2 支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 9.4 g
Kalorie 1118 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 13.1 g
Węglowodany 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...