Urządzenia i Akcesoria
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
25 pieces
Składniki
-
vegetable oil for greasing
-
gula Melaka cut in small pieces150 g
-
cane sugar50 g
-
water1400 g
-
mung bean flour20 g
-
rice flour110 g
-
tapioca starch20 g
-
alkaline water1 tsp
-
thick coconut milk250 g
-
hot water50 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
50 mg
Białko
1 g
Kalorie
315 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Nyonya Chicken Rendang
45 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min