Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
TM6 TM5

Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • vegetable oil, for greasing
  • 150 g gula Melaka, cut in small pieces
  • 50 g cane sugar
  • 1400 g water
  • 20 g mung bean flour
  • 110 g rice flour
  • 20 g tapioca starch
  • 1 tsp alkaline water
  • 250 g thick coconut milk
  • 50 g hot water
  • ½ tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
315 kJ / 75 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
1 g
Sód
50 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy