Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for greasing
- 150 g gula Melaka, cut in small pieces
- 50 g cane sugar
- 1400 g water
- 20 g mung bean flour
- 110 g rice flour
- 20 g tapioca starch
- 1 tsp alkaline water
- 250 g thick coconut milk
- 50 g hot water
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 50 mg
Alternatywne przepisy
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Chicken Paste Cakes
50 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min