Urządzenia i Akcesoria
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
1 jar
Składniki
-
fresh grated coconut120 g
-
dried shrimp soaked to soften50 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften7
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shallots30 g
-
garlic cloves2
-
ground coriander½ tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
ground fennel¼ tsp
-
cooking oil10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
19 g
Kalorie
2782 kJ /
665 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35min
Sambal Belacan
10min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Nyonya Spice Paste
15min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Homemade Pandan Kaya
55min