![Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss) Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C9A03F89-DBA3-4D3F-BC05-31E35E572298/Derivates/13c81d12-217e-43cd-91b0-e1565ce7350a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g fresh grated coconut
- 50 g dried shrimp, soaked to soften
- 7 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 30 g shallots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel
- 10 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10min
Tom Yum Paste
45min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 dk
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 dk
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Sambal chilli
35min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 dk
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 Std. 20 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Nyonya Spice Paste
15 dk