Urządzenia i Akcesoria
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
1 jar
Składniki
-
fresh grated coconut120 g
-
dried shrimp soaked to soften50 g
-
dried chillies deseeded, soaked to soften7
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shallots30 g
-
garlic cloves2
-
ground coriander½ tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
ground fennel¼ tsp
-
cooking oil10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
19 g
Kalorie
2782 kJ /
665 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Shallot Oil
25 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Tom Yum Paste
45 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Nasi Lemak
45 min
Homemade Pandan Kaya
55 min