Urządzenia i Akcesoria
Char Kway Teow
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
cooking oil50 g
-
20 g brown oniongarlic clove1
-
prawn, raw, medium size, peeled deveined, patted dry with paper towels250 g
-
kway teow (flat rice noodles)200 g
-
yellow noodles200 g
-
light soy sauce60 g
-
dark soy sauce40 g
-
ground white pepper2 tsp
-
chicken stock powder1 tsp
-
garlic3 cloves
-
shallots20 g
-
dried chilli paste (cili boh) (opcjonalnie)10 g
-
red onion sliced thinly20 g
-
Chinese sausage sliced, approx. 1 piece120 g
-
fish sauce10 g
-
water40 g
-
fish cake sliced100 g
-
sugar2 tsp
-
chives, fresh cut to 3 cm length20 g
-
bean sprouts (taugeh), fresh100 g
-
blood cockles100 g
-
eggs beaten2
-
fresh red chilli sliced1
-
calamansi1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2246.8 mg
Białko
39 g
Kalorie
3439.3 kJ /
822 kcal
Tłuszcz
32.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
92.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Stir Fried French Beans
15 min
Nasi Goreng Kampung
40 min