![Kuih Sago (Steamed Sago Cake) Kuih Sago (Steamed Sago Cake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61017FBC-D867-4A28-9109-E2C508305895/Derivates/f9787668-348b-4358-b3f3-35024e3a6770.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g grated coconut
- ½ tsp salt
-
oil, for greasing
lub 1 banana leaf - 4 roselle calyces, deseeded
- 1900 g water
- 4 pandan leaves, cut in strips (2.5 cm)
- 300 g small sago
- 180 g sugar
- 1 drop yellow food colouring, adjust to personal preference
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 Min
Nasi Lemak
45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Nasi Lemak
45min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min